Op 8 oktober as. hebben wij onze laatste rit van het seizoen, de zogenaamde snertrit.

In afwijking van de andere jaren rijden we op die dag niet een van onze zondagse tochten, maar doen we als vereniging mee aan het Beweegevenement ten behoeve van Inloophuis Rose Linde.

De Rose Linde is een plek waar iedereen die getroffen is door de ziekte kanker terecht kan voor o.a. lotgenotencontact. De vrijwilligers van deze stichting staan klaar met een luisterend oor, een kopje koffie/thee en organiseren leuke, sportieve en creatieve activiteiten zodat gasten even met iets anders bezig zijn. (Ex)patiënten, naasten en nabestaanden in de regio Roosendaal en West-Brabant-West krijgen op deze manier de nodige ondersteuning zodat ze mee kunnen blijven doen.

De MontVenToppers helpen dit jaar De Rose-Linde met de organisatie van dit evenement. Samen kunnen we een mooie dag neerzetten voor de gasten van De Rose-Linde en kunnen we zoveel mogelijk mensen bereiken, zodat straks een ieder weet waar De Rose-Linde voor staat. Als vrijwilligersorganisatie kan De Rose-Linde de opbrengsten goed gebruiken.

Vorig jaar hebben wij ook aan deze fietstocht meegedaan. Toen hebben we zelfs, omdat we in dat jaar 50 jaar bestonden, voor een gedeelte de organisatie van het evenement voor onze rekening genomen. Dat is dit jaar niet het geval, maar het bestuur heeft wel besloten om deelname aan het Beweegevenement aan te merken als clubrit. Er kan op die dag gefietst en gewandeld worden. Voor de fietsers zijn er tochten uitgezet van 15, 30, 60, 90 en 120 km.

De routes zijn hier te downloaden:

In principe starten alle wandel- en fietstochten bij Café Huis ten Halve in Roosendaal. De fietstochten hebben een rustpunt bij Café Zalen Donkenhof in Wouw. 

Omdat wij als Molenrijders op die dag onze snertrit hebben is met de organisatie afgesproken, dat wij als enige vereniging onze fietstocht starten bij ons clubhuis en dat wij onze rustpunt hebben bij Café Huis ten Halve in Roosendaal. Bij terugkeer in Wouw staat de snert op ons te wachten!

  • Molenrijders A rijden 120 km. en vertrekken vanuit Donkenhof om 08.00 uur
  • Molenrijders B rijden 90 km. en vertrekken vanuit Donkenhof om 08.00 uur
  • Molenrijders C rijden 60 km. en vertrekken vanuit Donkenhof om 09.00 uur
  • Molenrijders D rijden 60 km. en vertrekken vanuit Donkenhof om 09.00 uur

Het inschrijfgeld voor deelname aan deze fietstocht bedraagt €12,50. Met de organisatie is afgesproken dat onze leden kosteloos mogen deelnemen, omdat wij als organisatie in plaats van het inschrijfgeld een donatie doen aan het Inloophuis.

We vragen jullie om via de link https://acties.tegenkanker.nl/project/beweeg-mee-met-de-rose-linde jezelf in te schrijven en zoveel mogelijk vrienden/kennissen te laten weten dat je mee doet, zodat ze je kunnen sponsoren.

Als je naar deze site gaat, klik je op “Schrijf nu in” en vervolgens op “Teamlid. Ik wil lid worden van een bestaand team”. Onze koerskapiteins hebben namelijk de vier teams (Molenrijders A, B, C en D) al aangemaakt. Je kunt inschrijven als jeugdlid, omdat het inschrijfgeld, zoals hiervoor al is vermeld, door de vereniging wordt betaald. Heb je vorig jaar ook meegedaan dan herkent het systeem je emailadres. Weet je je wachtwoord niet meer dan moet je even een nieuw wachtwoord aanvragen.

Natuurlijk zou het mooi zijn als je een bedrag doneert. Dat hoeft niet, maar mag natuurlijk wel! Ook zou het fijn zijn als je familie, vrienden en kennissen vraagt om jou te sponsoren. Elke euro die wordt gedoneerd is welkom en wordt door het Nationaal Fonds tegen Kanker met € 0,50 verhoogd! Voor de volledigheid is een folder van het evenement hier te zien of the downloaden. Als je deze folder doorstuurt naar familie, vrienden en kennissen kunnen ze via een QR-code op eenvoudige wijze een financiële bijdrage leveren.

Wij hopen dat jullie massaal meedoen aan het Beweegevenement. Helaas hebben we allemaal in onze naaste omgeving wel een keer te maken gehad met kanker. Ook binnen onze vereniging zijn we dit jaar met het overlijden van Jack van Gastel hiermee geconfronteerd.

Als er vragen zijn dan kun je altijd contact opnemen met Frans Goorden, die op persoonlijke titel bij de organisatie van het evenement is betrokken. Je kunt hem bereiken per mail: f.goorden@home.nl of telefonisch: 06-39622343.