Zaterdag 26 augustus
    Inschrijven en start van 08.00 tot 14.00 uur
   Van 20 tot 130 km
    Café | Zalen Donkenhof, Roosendaalsestraat 61, Wouw
    Inschrijving € 5,- (volwassenen) en € 4,- (kinderen tot en met 12 jaar)

Op zaterdag 26 augustus 2023 organiseert Rijwieltoerclub De Molenrijders in samenspraak met het bestuur van het Wouws Wielerweekend “De lussen van Wouw”. In het verleden werd tijdens het Wouws Wielerweekend de Lus van Wouw georganiseerd, bestaande uit een toertocht van verschillende afstanden met een tussenstop bij BiciMondo, waar de toerrijders zeer gastvrij werden ontvangen.

Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een andere opzet onder de naam “De Lussen van Wouw”. Vanuit Café Zalen Donkenhof in Wouw zullen vier lussen in de vorm van een klaverblad worden verreden. Er zal een lus worden gemaakt van circa 20 km, twee lussen van circa 33 km en een lus van circa 43 km. De deelnemers aan dit evenement kunnen er voor kiezen een of meer lussen te combineren, zodat elke mogelijke denkbare afstand kan worden gereden. Op die manier kunnen gezinnen met kinderen kiezen voor een lus van 23 km, niet ervaren toerrijders voor een afstand tussen 33 en 76 km, en ervaren toerrijders voor een langere afstand tot een afstand van 132 km als alle lussen worden verreden.

De diverse groepen van de organiserende vereniging, RTC De Molenrijders, zullen de toertocht ook rijden. Niet-leden kunnen bij een van deze groepen aansluiten, maar kunnen er ook voor kiezen om de route zelf te rijden.

Vanaf 08.00 uur kan er gestart worden. Omdat de organisatie om 16.00 uur het evenement wil beëindigen gelden voor de deelnemers de volgende voorwaarden ten aanzien van de starttijden:

  • Na 11:00 uur is het niet meer mogelijk om te starten voor deelname aan alle vier de lussen;
  • Na 12.00 uur is het niet meer mogelijk om te starten voor de toertocht van 100 km;
  • Na 13.00 uur is het niet meer mogelijk om te starten voor de toertocht van 80 en 90 km;
  • De starttijd voor alle overige tochten is om uiterlijk 14.00 uur.

Iedereen die zich via deze website aanmeldt zal uiterlijk vrijdag 25 augustus de gpx-bestanden van de vier lussen per mail ontvangen. Voor de deelnemers die zich op de dag zelf inschrijven is bij de inschrijving een QR-code beschikbaar om de routes te downloaden. Via deze link zijn de routes als pdf-bestand te bekijken.